Szakértők is segítették a pécsi gyilkosság felderítését

Igazságügyi elmeorvosi szakértők is vizsgálták P. Lászlót, a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított férfit.

Mint ismeretes, Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el haza egy pécsi sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és aljas indokból elkövetett emberölés miatt rendelték el a nyomozást.

Mindössze néhány nap alatt, július 14-ére azonosították a gyanúsítottat P. László személyében, akit egy napon át üldöztek, végül július 15-én fogtak el. A gyanúsított két nappal később a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Másnap a Pécsi Városi Bíróság aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelte előzetes letartóztatását.

A rendőrség közlése szerint a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított, 26 esztendős P. László tettét egyedül követte el, az elkövetés éjszakáján gyalogosan közlekedett, a lánnyal a háza előtt elegyedett szóba, majd a gyilkosság helyszínéig követte. A rendőrség eddigi megállapításai szerint a gyilkos megfojtotta a lányt, majd megpróbálta eltüntetni a holttestet.

A rendőrök a gyanúsított teljes kapcsolati rendszerét feltérképezték, és rajta – valamint a szintén a rendőrség látóterébe került rokonán – több poligráfos vizsgálatot is végeztek. A rokont végül a vizsgálatok eredménye és alibije miatt kizárták a gyanúsítotti körből.

A nyomozati munka befejezéséhez ugyan még szakértői véleményekre vár a rendőrség, azonban nagy változásokra már nem lehet számítani.

A cikk megírásához a CompLex Ügyvéd Jogtár Prémium verziója nyújtott segítséget.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük