Igazságügyi szakértői vélemény a Hagyó-perben

Egy BKV-s szerződés részleteinek feltárásával telt a Hagyó-per idei utolsó tárgyalása, melyen a 13. rendű vádlott tagadta bűnösségét a Kecskeméti Törvényszéken.

A vád szerint a 13. rendű vádlott – akkoriban a XII. kerületi MSZP szervezet tagja – cége havi 250 ezer forintot kapott a BKV-tól a bliccelés elleni kampány egyik részfeladatára, ám a BKV-nak erre a munkára nem volt szüksége.

Az ügyészség szerint a munka dokumentálása átláthatatlan és hiányos volt, ám a bíróság kijelentette, hogy erre vonatkozó bizonyítékot a nyomozati anyagban nem talált.

A tárgyalási nap végén a bíróság elfogadta a vádlottak indítványát, hogy fogadják el szakértői véleményként a BKV korábbi vezérigazgatója által becsatolt, igazságügyi szakértő által készített szakvéleményt a cég kommunikációjával kapcsolatban. Így a kommunikációs kiadások szükségességének vizsgálata kapcsán a per során először szakértőket is megszólaltatnak. Az eddigiekben az ügyészség szakértők igénybevétele nélkül tett kommunikációval kapcsolatos szakmai megállapításokat a vádiratban.

A december közepi tárgyalási nap után a téli szünetet követően folytatódik a Kecskeméten zajló Hagyó per.

A cikk megírásához a CompLex Ügyvéd Jogtár Prémium verziója nyújtott segítséget.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük