A bíróság a vádirat elhangzásáig nem nyilatkozik

Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében a Pécsi Törvényszék a vádirat bírósági ismertetéséig nyilatkozatot nem tesz, és a sajtó különböző információit sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogja.

A bíróság szóvivője kiadott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a P. László ellen aljas indokból elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban februárban három tárgyalási nap került kitűzésre, melyek közül az első február 18-án lesz, az ügyész akkor ismerteti a vádiratot. Külön kiemelte, hogy a Pécsi Törvényszék elhatárolódik a sajtóban a bűntettel kapcsolatban megjelent „szenzációhajhász” írásoktól.

Az első tárgyalási napra a bíróság délelőttre a vádlottat, délutánra tanúkat idézett, a második tárgyalási napra tanúkat idézett, míg a harmadik tárgyalási napra igazságügyi orvos szakértőket, igazságügyi biológus szakértőt, igazságügyi pszichológus és pszichiáter szakértőt, valamint igazságügyi genetikus szakértőt. A három tárgyalási napra a bíróság összesen 53 személyt idézett meg. Az újságírók részvételét előzetes regisztrációhoz kötik.

A rendőrség tavaly decemberben zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást, az ügyészség pedig január elején emelt vádat P. László ellen aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt.

Mint korábbi cikkünkben ismertettük, bűnügy felderítésében részt vevő igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László beszámítható, beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.

A cikk megírásához a CompLex Ügyvéd Jogtár Prémium verziója nyújtott segítséget.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük